Berguven vid gruvan ruvar

Berguven ruvar vid Falu gruva. Foto: Lars Wallström

Nu ligger berguvshonan och ruvar i nya bolådan vid Falu gruva, den nya bolådan är på samma ställe som den förra. Upptäckten gjordes under februari och det är mycket goda nyheter att uvarna häckar i gruvan även i år. Det blir spännande att se hur många ungar uvarna får.

Onsdag den 25 april planerar klubben att spana efter berguven och svart rödstjärt vid Falu gruva, samling sker vid utsiktsplattformen kl. 18 och alla är välkomna att delta. Kontaktperson för denna kväll är Rolf Persson: 073-073 15 40 – rolf.falun@gmail.com

Besöker ni gruvan för att titta på uvarna så rapportera gärna in intressanta observationer under årets gång och ta gärna bilder. Intressanta obsar är t.ex. sedda ägg, ungar, när ungarna lämnat bolådan m.m. och det tar vi gärna emot för att lägga ut här på hemsidan så att alla kan se och få ta del av berguvarna vid Falu gruva. Maila din obs och ev. bilder till glenncostello11@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *