Fågelskådningens dag 7 maj 2017

Fågelskådningens dag bjöd på aningen kyligt väder. Men i gengäld bjöds ett riktigt stort utbud av intressanta fåglar!

Ett snatterandpar visade upp sig på nära håll nedanför östra tornet. Två svartsnäppor gjorde en blixtvisit på ön utanför samma torn. Desto flitigare var en flock gluttsnäppor, som flög fram och åter över tjärnen upprepade gånger. Grönbena och brushane sågs också. Rördrommen tutade i vassen hela dagen. De som gick rundturen hörde även vattenrall och såg gulärla samt buskskvätta.

Bruna kärrhökparet sågs också flyga omkring då och då. Glädjande är också att skrattmåsarna ser ut att vara flera i år. Slyröjningen i tjärnen ser ut att ha haft effekt. En sångsvan simmade runt hela dagen, ev häckar den någonstans? Skäggdoppingar, sothöns, trana, grå- och kanadagäss mfl arter sågs också.

På det hela taget en mycket lyckad fågeldag.

Hälsar Torvald

Lämna ett svar