Fågeltornskampen vid Kyrkbytjärn

Intensiv spanande vid kl 06:30

Under lördagen den 5 maj arrangerade Falu fågelklubb Fågelskådningens dag med Fågeltornskampen vid Kyrkbytjärn. Leksands fågelklubb deltog också så vi hade även en ”Dala-kamp” mellan oss.

Fågeltornskampen pågick mellan kl. 05 – 13 och laget bestod av Torvald, Hans och Glenn. Vi hade blå himmel, sol, värme, fika och gott sällskap från morgon till eftermiddag vid Daldockan. Vi hade även tur nog att ha en mycket duktig sekreterare, Tilda 10 år, som skrev ner allt vi såg och höll laget informerade om hur många arter vi hade.

Falu fågelklubbs artlista som Tilda mycket skickligt skrev. Totalt 52 arter!

Som väntat fick vi in många arter i början och fick även sällskap av bl.a. Peter S., som dessutom var kvar ända fram till kl. 13 för att hjälpa laget hitta så många arter som möjligt. Vi uppskattade verkligen all hjälp vi fick under Fågeltornskampen! Mot slutet gick det segt men helt plötsligt kunde något flyga förbi så det gällde verkligen att vara på hugget jämt.

Totalt fick vi in 52 arter, trots det så missade vi en hel del arter man förväntar sig ska finnas där bl.a. bläsand. 2016 deltog vi i Fågeltornskampen för första gången fast från Östra tornet och då fick vi in 43 arter så årets 52 arter blev alltså rekord.

Nedan ett litet galleri av fåglarna som sågs, foto: Glenn Costello.

 

Leksand tog vinsten i ”Dala-kampen” med hela 63 arter, det är bara att gratulera Leksand till vinsten! Vi laddar om till nästa år och hoppas på revansch.

Lämna ett svar