Fågelskådningens dag vid Kyrkbytjärn 9 maj 2020

Bild Lars Wallström

I samband me Fågelskådningens dag delades priset för ”Årets upptäckt” 2019 ut. Priset gick till Anders Westman för upptäckten av kungsfiskaren i Falun. Anders upptäckte fågeln på julafton, den dröjde sig sedan kvar, så att många skådare fick lyckan ett se den.

Bild Lars Wallström

Vi var en liten skara ca 15 personer som vandrade runt Kyrkbytjärn och lyssnade på vårfåglarna. Grönsångare, buskskvätta, svarthätta, sävsångare, svartvit flugsnappare, rörsångare sjöng för full hals. En härmsångare blev en ny art för året i kommunen. Den höll till vid elljusspåret och ravinen som ligger öster om Vika kyrka och nedanför café i Vika. En fin stig som vi inte har gått förut under våra vandringar runt Kyrkbytjärn. Tack Anders Westman för det.

/Lars

Lämna ett svar