Fågelklubben röjde i Kyrkbytjärn

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Naturvård
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Per Westin, Lars Wallström och Hans Malmsten röjer kaveldun och bakom kameran Urban Grenmyr

Fredag den 10 februari röjde Falu fågelklubb kaveldun på öar i Kyrkbytjärn för att underlätta för skrattmåsarna att häcka. Det var totalt fyra personer från klubben som var på plats för att röja: Hans Malmsten, Lars Wallström, Per Westin och Urban Grenmyr. Gruppen var på plats i ca. 3 timmar och hann även förbättra utsikten över Kyrkbytjärn från Östra tornet. Det blev inte mycket fågelskådning när det fanns viktigt arbete att utföra men en gröngöling förgyllde arbetspasset.

Nu hoppas klubben att skrattmåsarna ska trivas extra mycket under kommande häckningssäsonger i Krykbytjärn!

Lämna ett svar