Gruvuven har börjat ruva

Bild på honan strax innan första ägget upptäcktes. Foto: Uvkameran/Kalle Bergström

På lördagsmorgon den 28 januari, sågs honan ligga i häcklådan framför uvkameran. Innan kl. 10 hade man sett ett ägg, äntligen har honan börjat ruva! Under eftermiddagen den 31 januari konstaterades ytterliggare ett ägg, nu väntar vi med spänning på fortsättningen och om det dyker upp flera ägg än dessa två. Honan ska nu ruva i ca. 32 dagar.

Det nya berguvsparet i Falun blev det stora snacket på stan förra året, bokstavligen eftersom hanen satt på kyrkan mitt på torget och hoade under flera veckors tid. Stämningen på stan var minst sagt magiskt och många personer fick upp ögonen för uvarna.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Christina Alv-Iversen

    Så spännande, ska titta in ock följa denna fina händelse.
    Fast jag blev lite överraskad, det är ju Vinter. ??

Lämna ett svar