Laganmälan till Fågeltornskampen den 6 maj

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Evenemang
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Utsikt från Östra tornet, Kyrkbytjärn. Foto: Glenn Costello

Fågeltornskampen gemonförs lördagen den 6 maj och går ut på att ett lag bestående av minst två personer räknar alla arter de ser eller hör från ett och samma fågeltorn. Kampen börjar kl 05:00 och pågår till kl 13:00, varje art räknas som en poäng, hörd eller sedd av minst två av deltagarna i respektive fågeltorn.

Falu fågelklubb kommer att delta i aktiviteten under förutsättning att vi kan få ihop ett lag på minst 3 medlemmar. Förra året fick vi ihop hela 43 arter, det måste vi slå i år! Anmäl er nu för detta vill ni inte missa!

Fågeltornskampen är också ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken på att skåda fågel att vara med och skåda lite från ett fågeltorn. När som helst under tävlingstiden, mellan kl. 05 – 13,  får vem som helst komma till tornet och skåda lite fågel och snacka med laget, det är mycket roligt!

Kontaktperson för laganmälan: Glenn Costello, 070-71 78 449, glenncostello11@gmail.com

Lämna ett svar