Uggleutflykten 8 mars 2024

Så var det dags för första uggleutflykten för året. Efter några dagar med vackert vårvinterväder så var förväntningarna höga att höra någon uggla ropa, trots att få ugglor hörts hittills denna smågnagarfattiga vinter.

16 förväntansfulla deltagare drog i alla fall iväg ut mot skogarna vid Korså bruk där det tidigare rapporterats spelande pärluggla. Efter några stopp hörde vi rävskall. Lite liv i natten! Trevligt! Väl framme i vid Korså bruk vandrade vi in till kyrkogården för att höja stämningen ytterligare i natten. Efter kanske tio minuter satte pärlugglan igång att spela och ett tyst jubel spred sig bland oss.

De flesta var nöjda och drog tillbaka mot Falun, medan några åkte vidare över Hillersboda och som bonus fick njuta av ett vackert norrsken. Sist men inte minst ska lyftas fram den grävling som sprang på skogsbilvägen strax före Hillersboda. Det var en överraskning!

/ Urban Grenmyr

Lämna ett svar